door © De Morgen / Belga

Is er gesjoemeld bij de aanbesteding en bouw van de bruggen en tunnels in het Brusselse gewest? We zullen het nooit kunnen uitzoeken. Dat maakte Christian Debuysscher van Mobiel Brussel duidelijk in de bijzondere tunnelcommissie.

In de jaren 90, toen Mobiel Brussel was ondergebacht in een hotel, werden de archieven over de bouw van bruggen of tunnels in het Brussels gewest namelijk gestockeerd in de pijlers van de viaducten op de E40, bij het verlaten van de Reyerstunnel richting Luik. De muizen hebben zich aan de documenten tegoed gedaan, voegde hij eraan toe.

(…)

Jean-Claude Moureau, van 1996 tot 2013 directeur-generaal van Mobiel Brussel, zei voor de tunnelcommissie dat de opeenvolgende bevoegde ministers grondige renovatie van de tunnels te duur vonden.

Bruno De Lille (Groen), de vorige Brusselse staatssecretaris voor Mobiliteit, werd verweten dat hij weigerde personeel aan te werven “omdat de groenen niet van tunnels houden”. De Lille noemde de beschuldigingen “lachwekkend als het niet zo ernstig was”.

Het hele artikel lees je hier: http://www.demorgen.be/plus/archieven-over-tunnels-opgegeten-door-muizen-b-1455756002479/