De Brusselse staatssecretaris voor Mobiliteit, Bruno De Lille, en de fietsverenigingen trappen morgen de vierde editie van ‘Bike Experience’ op gang. Twee weken lang, van 2 tot 17 mei, gaan 404 fietsers de uitdaging aan om met de fiets naar het werk te rijden.

De deelnemers volgen vooraf de opleiding ‘fietsen in de stad’ en krijgen persoonlijke coaching tijdens de eerste drie dagen van ‘Bike Experience’. Zo krijgt elke beginnende fietser een ervaren fietser als coach toegewezen die hem ‘s ochtends en ‘s avonds begeleidt op zijn woon-werktraject.

“Wie eenmaal van het fietsen in Brussel proeft, is vaak gewonnen voor het leven. Veel mensen hebben zin, maar durven de stap niet alleen zetten. Om ze dat extra duwtje in de rug en nuttig advies te geven, organiseren de Brusselse fietsorganisaties (Pro Velo, GRACQ, Fietsersbond, CyCLO, Les Ateliers de la rue Voot) sinds 2010 ‘Bike Experience’.Sinds 2012 krijgen ze de steun van staatssecretaris De Lille (Groen). Pro Velo en Mobiel Brussel coördineren de campagne”, legt het kabinet van De Lille uit.

“De vorige edities van ‘Bike Experience’ waren een schot in de roos en toonden aan dat er duidelijke behoefte is aan zo’n persoonlijke begeleiding. Maar liefst drie op de vier deelnemers bleven daarna minstens één keer per week de fiets gebruiken voor woon-werkverkeer. Zo zetten we een serieuze stap in de richting van een ‘fietsbaar’ Brussel”, aldus staatssecretaris De Lille.