Een meerderheid van de Brusselse parlementsleden maakt zich zorgen over het vrijhandelsverdrag TTIP, dat de EU en de VS nu al een tijdlang achter gesloten deuren onderhandelen.

Het parlement stemde daarom een resolutie waarin de regering wordt gevraagd om de impact van het verdrag te onderzoeken op het vlak van werkgelegenheid, economie, milieu en sociale zaken. Brussel moet ook voorwaarden oplijsten voor de totstandkoming van het TTIP, onder meer wat sociale en milieunormen betreft.

(…)

Voor Groen en Ecolo gaat de resolutie niet ver genoeg. De partijen wilden dat Brussel aan het federale niveau vroeg om de onderhandelingen meteen stop te zetten.

“Eigenlijk komt het er op neer dat de meerderheidspartijen doen alsof ze hun tanden laten zien maar tegelijk een tekst stemmen die het de federale regering op geen enkele manier moeilijk maakt”, laat parlementslid Bruno De Lille weten. “Groen en Ecolo wilden in dit spelletje, dat vooral moet dienen om het imago van PS, sp.a en CDh bij de protesterende burgers op te poetsen, niet meespelen.”

Tijdens de bespreking van de resolutie betoogden ook enkele honderden manifestanten tegen het verdrag.

Het hele artikel vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/brussels-parlement-wil-vrijhandelsverdrag-ttip-onder-de-loep