door SLL – Gent © Het Volk

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

Blijkbaar gaat het goed met de welsprekendheid van onze jeugd, want de 41ste uitgave van de dr. J.O. De Gruyterdagen telde heel wat meer deelnemers dan vorige jaren. Opvallend was ook dat meer meisjes dan jongens voor de wedstrijden inschreven en de kwaliteit van de gebrachte voordrachten gevoelig hoger lag dan in het recente verleden het geval was.

De Dr. J.O. De Gruyterdagen worden georganiseerd door de Rederijkerskamers De Melomanen en de Koninklijke Maatschappij Broedermin en Taelijver, dit onder auspiciën van de ministers van Nationale Opvoeding en Nederlandse Cultuur.

Winnaars dit jaar zijn Greet Samyn en Tom Samyn uit Ardooie voor de reeks 8 tot 12 jaar (een duo dat eveneens een speciale prijs uitspraak zou krijgen), Sara Van Boxtaele (Aalst) en Bart Van Erum (Lokeren) in de reeks van 12 tot 15 jaar, Inge Lievens (Oostende) en Bruno De Lille (Wevelgem) in de reeks van 15 tot 18 jaar , en opnieuw Sara Van Boxtaele, Bruno De Lille, Ineke Lievens en Jannick Vanhove (Mechelen) voor de speciale prijzen uitspraak.

Winnaar in de nationale openbare declamatiewedstrijd liefhebbers (kandidaten vanaf 18 jaar) was Petra Van Horen uit Mechelen, en Wouter Hessels uit Belsele haalde de eerste prijs in de wedstrijd welsprekendheid (18 – 22 jaar).

19-02-1990