door © BRUZZ

Mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) heeft maandag zijn wijzigingen aan de parkeerordonnatie bekend gemaakt. De groene oppositie is niet onder de indruk. “Hebben we hiervoor de invoering van het parkeerplan twee jaar moeten uitstellen?”

De parkeerordonnantie hangt nauw samen Gewestelijk parkeerbeleidsplan. De oorspronkelijke ordonnantie werd al in 2009 goedgekeurd, maar het parkeerbeleid van de grond krijgen bleek een werk van bijzonder lange adem.

De wijzigingen aan de ordonnantie zijn het resultaat van een nieuwe consultatieronde bij de Brusselse gemeenten. Ze werden maandag door Smet aan de commissie Infrastructuur voorgelegd.

(…)

‘Twee jaar kwijt door getalm’

Groen en Ecolo zijn niet mals voor de gewijzigde ordonnantie, waarvan het opstellen de nodige vertraging met zich meebracht. “Hebben we hiervoor de invoering van het parkeerplan twee jaar moeten uitstellen?”, vragen Bruno De Lille (Groen) en Céline Delforge (Ecolo) zich af. “We hebben dringend een goed parkeerbeleid nodig. Door het getalm van de Brusselse regering hebben we echter heel veel kostbare tijd verloren wat de gezondheid van de Brusselaars schaadt en onze economie in de problemen brengt.”

Volgens de groenen is de nieuwe ordonnantie een lege doos, zonder belangrijke wijzigingen. “De vermindering van het aantal parkeerplaatsen of het verkleinen van de zone waarin een bewonerskaart geldt, interessante zaken die de SP.A tot nu toe eiste, vinden we bovendien helemaal niet terug”, aldus Groen-fractieleider De Lille.

Smet had dus het bestaande parkeerplan kunnen uitvoeren, zonder op de gewijzigde ordonnantie te wachten, dixit de groenen. “Alleen maar omdat de minister het klaarliggende parkeerbeleidsplan van de vorige regering niet wou uitvoeren, heeft hij de Brusselaars met minstens twee jaar extra verkeersproblemen opgezadeld”, aldus Ecolo-parlementslid Delforge.

Het hele artikel lees je hier: http://www.bruzz.be/nl/actua/gewijzigde-parkeerordonnantie-lege-doos