door GR © BRUZZ

De Circusstraat in het stadscentrum heeft er sinds vandaag een nieuwe attractie bij. Op de zijgevel van het huis van Brussels parlementslid Bruno De Lille (Groen) is een muurfresco te bewonderen van het Mexicaanse artiestenduo Himed en Reyben. Het kunstwerk werd gerealiseerd in samenwerking met de Stad Brussel en de organisatie van de Recyclart Holidays.

Muurschilderingen zijn hot in Brussel. Denk maar aan de controversiële penetratiemuur aan de Visverkopersstraat en de reeds verwijderde penismuur in Sint-Gillis.

Weg met radioactief afval

Sinds vandaag heeft onze hoofdstad er weer een nieuwe muurfresco bij. In de Circusstraat in het centrum van de stad hebben twee Mexicaanse straatartiesten zich uitgeleefd op de zijgevel van het huis van Brussels parlementslid Bruno De Lille (Groen).

Het kunstwerk werd gemaakt in opdracht van de Recyclart Holidays, dat steun kreeg van de Stad Brussel voor een gezamenlijk project met kunstenaars uit Mexico City. Op de muur is een jongetje afgebeeld dat rechtop staat op een olievat en in zijn linkerhand een moule vasthoudt met daarop het symbool voor radioactief afval.

Rond het symbool zijn blauwe kringen geschilderd die luchtcirkels moeten voorstellen. Daarmee willen de artiesten het gebruik van windenergie promoten en de toeschouwer wijzen op de problematiek rond radioactief afval.

Het hele artikel lees je hier: http://www.bruzz.be/nl/uit/gezien-nieuw-muurfresco-stadscentrum