door Olivier Schuermans © De Redactie

In Brussel is parkeren op straat vandaag gratis, op de eerste dag van de koopjes. Ook zaterdag is dat zo. Op die manier wil Brussel de handelaars steunen. Groen is geen voorstander van de beslissing.

In Brussel is parkeren op straat vandaag gratis op de eerste dag van de koopjes. Ook zaterdag is dat het geval. Op die manier wil Brussel de handelaars steunen na een moeilijk jaar. “De aanslagen hebben een grote impact gehad op de stad en de handel”, legt schepen Els Ampe (Open VLD) uit. “Met gratis parkings zetten we de handelaars extra in de verf en nodigen we iedereen uit om eens in Brussel te komen shoppen.”

“Brussel doet domme dingen”

Groen is niet te spreken over de beslissing. Mensen met de auto naar de stad lokken is een volledig fout signaal, vindt Brussels parlementslid en fractieleider voor Groen, Bruno De Lille. “Een vreemd signaal voor de bevolking”, vindt hij. “Brussel heeft gigantische mobiliteitsproblemen en een groot probleem van milieuvervuiling.” Hij heeft begrip voor de handelaars, maar “je kan niet enkel met de wagen inkopen komen doen in Brussel”. Volgens De Lille doet de stad met dit initiatief “domme dingen”.

Het hele artikel lees je hier: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/brussel/1.2858854