door © De Morgen & De Standaard / Bron: Belga

De partij Groen voert vandaag actie voor een betere mobiliteit tussen de Vlaamse Rand en Brussel. “Pendelaars tussen de Vlaamse Rand en Brussel staan vandaag elke dag in de file. Ook het openbaar vervoer schiet tekort”, zeggen Vlaams parlementslid An Moerenhout en Brussels parlementslid Bruno De Lille. Zij vinden dat Vlaams minister Ben Weyts (N-VA), bevoegd voor Mobiliteit én de Vlaamse Rand, moet ingrijpen.

De Vlaamse groenen zullen de komende twee weken aan heel wat trein- en busstations in de Vlaamse Rand en Brussel koffiekoeken en flyers uitdelen. Daarmee willen ze niet alleen de gebruikers van het openbaar vervoer bedanken, maar tegelijk ook protesteren tegen het gevoerde mobiliteitsbeleid.

Het is een open deur intrappen, maar de Brusselse Ring is één van de meest filegevoelige plekken van het land en zelfs van Europa. Volgens Groen worden echter de verkeerde keuzes gemaakt om die problemen aan te pakken. Er wordt bespaard op het openbaar vervoer, de Brusselse Ring wordt verbreed (wat volgens Groen de problemen enkel verschuift) en grote projecten zoals het nieuwe voetbalstadion en winkelcomplexen zoals Uplace, Neo en Dockx Bruxsel zullen nog meer verkeer aantrekken.

Vlaams minister Ben Weyts moet volgens de groenen het geweer van schouder veranderen en “een duurzame visie op mobiliteit ontwikkelen”. Groen pleit onder meer voor de versnelde uitvoering van de vier tramlijnen in Vlaams-Brabant, voor de onmiddellijke activatie van de bestaande treininfrastructuur richting Leuven, Mechelen en Halle (GEN), voor het scheiden van het lokale en het doorgaande verkeer op de bestaande Brusselse Ring en een betere afstemming van het openbaar vervoer.

Het hele artikel lees je hier: http://www.demorgen.be/binnenland/groen-voert-actie-voor-betere-mobiliteit-rond-brussel-a2462397/ en hier: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150921_01877012