door © BRUZZ

Ook de Nederlandstaligen in het Brussels parlement hebben er vijf jaar op zitten. Sommigen komen terug, anderen geven er de brui aan en zoeken andere horizonten op. Maar hoe brachten ze het ervan af?

Bruno De Lille (Groen)

Aantal ingediende voorstellen tot

  • resolutie: 30
  • ordonnantie: 29
  • Vragen en interpellaties: 389 

Waarvan moet u Bruno De Lille kennen?

Vroegere staatssecretaris van Mobiliteit en ex-schepen in Brussel-Stad. Is bijzonder begaan met de strijd voor LGBTQI+-rechten en de gelijkheid tussen man en vrouw. Profileert zich als fervente tegenstander van de cumul tussen parlementslid en schepen of burgemeester, tot onvrede van andere Vlaamse partijen als CD&V, Open VLD en N-VA. Speelt graag de luis in de pels van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A). Nam zijn zitje als gemeenteraadslid in Brussel-Stad na de verkiezingen weer op.

Zien we hem terug? 

De Lille is lijstduwer van de Brusselse lijst voor Groen, zijn zitje in het parlement is dus nog niet helemaal verzekerd. Een eventueel ministerschap is voor lijsttrekker Elke Van den Brandt.

Het hele artikel lees je hier: https://www.bruzz.be/brussel-kiest-2019/brussel-kiest-brussels-parlement/rapport-van-de-vlamingen-het-brussels-parlement