door © vrtnieuws.net

Striptekenaar Marc Sleen is tot ereburger van de stad Brussel benoemd. Burgemeester Freddy Thielemans en schepen voor Vlaamse Aangelegenheden Bruno De Lille overhandigden de 82-jarige tekenaar van “Nero” een oorkonde en een medaille.

Tijdens de plechtigheid in de trouwzaal van het Brusselse stadhuis vertelde de geestelijke vader van stripheld Nero over zijn eerste herinneringen aan Brussel.

De Gentbruggenaar Sleen leerde Brussel kennen op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij werkte toen als politiek karikaturist bij de krant De Nieuwe Standaard en begon te experimenteren met stripverhalen.

De stad Brussel eert Marc Sleen “voor zijn buitengewone loopbaan in de wereld van het stripverhaal en zijn uitzonderlijke bijdrage tot promotie van de stad”. De stripheld Nero werd geboren in Hoeilaart in de Druivenstreek en Sleen liet hem in zijn avonturen vele bezoekjes brengen aan de hoofdstad.

In 1999 werd Marc Sleen al tot ridder gekroond. Hij is ook al ereburger van Hulshout, Sint-Niklaas en Sleen in Nederland. In Hoeilaart heeft Nero een standbeeld en een café.