door © Belga / De Morgen online

Het concept van fietsstraten, waarbij fietsers voorrang hebben op delen van de weg indien er geen afgescheiden fietspad aangelegd kan worden, levert niet de verwachte resultaten in Brussel. Dat vindt Brussels minister van Mobiliteit, Pascal Smet (sp.a). Hij zal het project evalueren en sluit niet uit dat hij een ander concept zal uitwerken, zo verklaarde hij vandaag in het Brusselse Parlement.

De minister werd aan de tand gevoeld door Bruno De Lille (Groen) naar aanleiding van de aankondiging van het parket om een taxibestuurder niet te vervolgen, die bewust een fietser had aangereden op de Louisalaan. Dat gebeurde op een strook die in april 2013 werd ongevormd tot fietsstraat. Dat concept bestaat al in Nederland en Duitsland, waar de wagens de fietsers niet mogen inhalen. De fietser raakte gewond aan de benen en het hoofd.

Smet kondigde aan dat hij een onderhoud zal hebben met de procureur over dit geval van verkeersagressie. Hij toonde zich ook sceptisch over de bruikbaarheid van het concept in Brussel.

(…)

Het hele artikel vind je hier: http://www.demorgen.be/binnenland/smet-fietsstraten-leveren-niet-de-gewenste-resultaten-in-brussel-a2150869/