door © BRUZZ

De Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris heeft vorig jaar zijn onthaaltraject voor vluchtelingen stopgezet. Amper 65 mensen kwamen opdagen. Binnen Actiris is er nu geen aparte werking meer voor vluchtelingen. Dat schrijft De Standaard en blijkt uit het antwoord van Brussels minister van Werk, Didier Gosuin (DÉFI) op een vraag van Brussels Parlementslid, Bruno De Lille (GROEN).

Het traject voor vluchtelingen bij Actiris bestond onder andere uit een infosessie over Actiris en begeleiding bij het maken van een CV. Maar het traject kende maar weinig succes.

Volgens Jan Gatz, de woordvoerder van Actiris, zijn vluchtelingen nu eenmaal een moeilijk te bereiken doelgroep. “We weten niet goed waar hen te vinden, de klassieke communicatie van mails en brieven is voor hen niet zo geschikt”, zegt hij in De Standaard.

Geen tweede poging

Brussel minister van Werk, Didier Gosuin, voorziet ook geen extra budgetten meer om vluchtelingen aan werk te helpen. “De groep vluchtelingen is klein in Brussel in vergelijking met de totale groep werkzoekenden”, zegt hij in De Standaard, “Ik kan aan de Brusselaars niet uitleggen dat we voor hen extra geld zouden uittrekken.”

Volgens Brussels Parlementslid De Lille laat Brussel op die manier de vluchtelingen aan hun lot over. Terwijl het Gewest er volgens De Lille net bij gebaat zou zijn hen te helpen integreren via werk.

Het hele artikel lees je hier: http://www.bruzz.be/nl/actua/actiris-schrapt-onthaalprogramma-voor-vluchtelingen