door © FM Brussel/brusselnieuws.be

De cartoon ‘Eerste schooldag in Molenbeek’, waarbij een jongetje een knuffelbeer de keel oversnijdt, is per ongeluk gepubliceerd. Dat zegt Indra Dewitte, hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. Modeontwerpster Rachida Aziz organiseert ondertussen een geldinzameling met het oog op juridische stappen.

De bewuste cartoon toont enkele kinderen die huilend om hun mama roepen. Een andere peuter roept Allahu akbar (God is zeer groot in het Arabisch, red.) terwijl hij een knuffelbeer de keel oversnijdt.

Verschillende persoonlijkheden uitten via sociale media hun ongenoegen over de tekening. Bruno De Lille (Groen) wordt naar eigen zeggen “triest van zoveel stemmingmakerij over moslims en Molenbeek.”

(…)

Indra Dewitte, hoofdredacteur van het Belang van Limburg, excuseerde zich ondertussen voor de publicatie van de cartoon. Volgens Dewitte was de tekening niet goedgekeurd, maar is ze door een computerfout toch gepubliceerd.

Het hele artikel lees je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/belang-van-limburg-excuseert-zich-voor-controversiele-molenbeekcartoon