door Legasse Christophe © indymedia.be

Mindervaliden hebben het niet makkelijk om zich in Brussel te verplaatsen. Daarom organiseerde de Stad Brussel en Schepen van gelijke kansen Bruno De Lille een actie waarbij men over 2 parcours de moeilijkheden kon ondervinden van blinden en gehandicapten.

Zowel Bruno De Lille als de aanwezig pers en vrijwillige voorbijgangers ondervonden hoe moeilijk het wel was deze parcours af te leggen. Ze waren dan ook onder de indruk van hoe zwaar het was geblinddoekt,of met rolstoel de parcours die dan +- niet langer dan 20meter waren af te leggen. Je moet je dan ook wel voorstellen dat gehandicapten en blinden wel langere afstanden afleggen dan 20 meter en dit op voetpaden met vele obstakels vb: blikjes, vuil, hondenpoep, paaltjes, enz

Bruno De Lille was dan ook zeer tevreden bij het zien en horen van de reacties van de mensen, iedereen kon zich nu een beter beeld vormen van hoe het is om als blinde of gehandicapte zich door de straten van Brussel te moeten verplaatsen.

Bij deze bedanken we de Stad Brussel en Bruno De Lille, voor deze stap in goede richting, we verwachten dan ook nog vele goede initiatieven. Ook bedanken we “Les amis des aveugles de GHLIN” en “Agence wallonne pour l’intégration des personnes handicapées AWIPH”. (nous les remercions!!!)