door © brusselnieuws.be

De stad Brussel wil ons bewuster maken van de problemen die mindervaliden ondervinden als ze zich in de stad willen verplaatsen. Daarom organiseert ze een parcours dat ziende mensen geblinddoekt kunnen afleggen. Woensdagmiddag stond het parcours op het Muntplein in Brussel. De komende maanden wordt het nog eens overgedaan op de Brusselse Grote Markt en in Laken.

Het idee voor het blindenparcours komt van Brusselse schepen Bruno De Lille (Groen!). Met het parcours wilt hij mensen zonder handicap bewust maken van de problemen die mindervaliden tegenkomen in onze hoofdstad. Brussel is immers een historische stad die niet is aangepast aan blinden en gehandicapten. “We willen mensen die zien uitnodigen om zo’n parcours af te leggen om hen te laten bewust worden van de moeilijkheden waarmee mensen die niet zien mee te maken krijgen in Brussel,” aldus De Lille.

Dat het initiatief van De Lille werkt, blijkt uit de reacties van de deelnemers die het zeer moeilijk vinden om als blinde het korte parcours af te leggen. “Het maakt je bang als je niet ziet en gefrustreerd. Het initiatief is indrukwekkend en zeer interessant. Je hebt een ander beeld van blinden en slechtzienden en je begrijpt hun situatie beter. Het is een mooie ervaring,” aldus een van de deelnemers.