door SV © De Weekbode

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

De zestienjarige Bruno De Lille uit de Memlincstraat 1 heeft blijkbaar z’n hart verpand aan voordrachtwedstrijden. Met sukses overigens, want vorig weekend werd de jonge Wevelgemnaar al voor de tweede opeenvolgende maal in z’n leeftijdskategorie (15-18 jaar) winnaar van de voordrachtwedstrijd tijdens de jaarlijkse Dr. J.O. De Gruyterdagen in Gent.

Vorig jaar triomfeerde Bruno een eerste keer in de 40ste editie van deze hooggewaardeerde voordrachtwedstrijd, waar toen ook Reinhard Laga uit Gullegem biezonder hoog scoorde. De De Gruyterdagen worden georganiseerd door de rederijkerskamers De Melomanen en de Kon. Mij. Broedermin en Taelijver, dit onder auspiciën van de Ministers van Nationale Opvoeding en Nederlandse Kultuur. In de kategorie waarin Bruno De Lille opnieuw de eerste plaats kon binnenrijven, bleven na de voorafgaande schifting nog acht deelnemers over.

Waar Bruno in ’89 primus werd met het keuzestuk ‘Kunstmatige inseminatie’ van wijlen Wim Sonneveld, was het deze keer raak met een prozastuk van Bernard Kemp en behaalde hij bovendien nog een speciale prijs voor de beste uitspraak.

Momenteel studeert onze jonge laureaat industriële wetenschappen aan de Gentse Nijverheidsschool waar vader Joël De Lille, direkteur is. Bruno volgt al zes jaar diktie – mevrouw Dominique Gal is z’n lerares – en sinds kort ook toneellessen bij Marcel Destoop aan het Conservatorium van Kortrijk. Binnenkort neemt hij deel aan voordrachtwedstrijden in Ieper en Roeselare. In Gent sleepte Bruno alvast een jaarabonnement op Knack, een boekenpakket, een CD en een zilveren medaille in de wacht.

03-03-1990