door © Het Wekelijks Nieuws

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

In Gent had dit jaar opnieuw het De Gruytertornooi plaats, een voordrachtwedstrijd. Winnaar in de kategorie 15-18 jaar is voor de tweede maal op rij onze 16-jarige gemeentegenoot Bruno De Lille uit de Memlincstraat 1, geworden. Deze keer bracht de Wevelgemnaar het prozastuk “Het Weekdier” van Bernard Kemp.

Bruno behaalde ook de eerste plaats “uitspraak” en kreeg naast ‘n zilveren plaket ook een CD, een boekenpakket en een abonnement op een opinieblad. Waarom Bruno aan dit soort voordrachtwedstrijden deelneemt?

Bruno: “Ik doe het gewoon graag. De prijzen zijn wel meegenomen, maar dat is lang niet de reden. Dit soort wedstrijden geven me de kans meer zelfvertrouwen te krijgen wanneer ik voor ‘n breder publiek sta.”

Bruno studeert momenteel aan de Gentse Nijverheidsschool waar hij in de 5de klas Industriële Wetenschappen zit.

Intussen is hij reeds aan zijn zesde jaar voordracht toe. Thans te Gullegem waar zijn lesgeefster Dominique Gal is. Daarnaast volgt deze jongeman ook toneellessen bij Marcel Destoop aan het conservatorium te Kortrijk. In een niet zo verre toekomst maakt hij daarin zijn eerste optreden.

Het was op aanraden van vader Joël en moeder dat Bruno diktielessen ging volgen. Dat gebeurde aanvankelijk te Wevelgem waar hij als leerkrachten Ward Baert en Johan Desramault had. Nadien koos Bruno ook voordracht en bekwaamde zich hierin te Wevelgem, Lauwe, Heule en Gullegem. Niet zo lang geleden veroverde Bruno ‘n vierde plaats te Menen in ‘n voordrachtwedstrijd en straks is de beloftevolle jongeman ook te horen te Roeselare en Ieper.

23-02-1990