door © brusselnieuws.be

De Brusselse regering laat haar verzet tegen de verbreding van de Ring varen voor een deal over de terreinen rond de Heizel, waar het nieuwe nationale stadion zou moeten komen. Dat is de stelling van oppositiepartijen Groen en Ecolo na het intergewestelijk overleg over de zaak.

(…)

Een van de besproken dossiers waren de Vlaamse plannen om de Ring te verbreden en de Brusselse intentie om de Heizel te ontwikkelen.

Volgens Groen en Ecolo is de Brusselse minister-president gezwicht voor de Vlaamse vraag voor een bredere Ring. “Met de toegift aan Vlaanderen om in technische werkgroepen de verbreding van de Ring voor te bereiden, maakt de Brusselse Regering definitief zijn bocht”, klinkt het.

Groen en Ecolo verwachten dat de Brusselse regering opkomt voor haar inwoners en het been stijf houdt in dit dossier.”Het is onbegrijpelijk dat onze minister-president hierin meegaat”, zegt Brussels parlementslid Bruno De Lille (Groen). “Het zijn de Brusselaars die de rekening zullen betalen. Bovendien weten we uit studies dat dit project niet eens een echte oplossing betekent voor de fileproblemen op de Ring maar intussen wel het mobiliteitsprobleem in Brussel erger zal maken.”

Het hele artikel vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/brussel-staakt-verzet-tegen-bredere-ring-na-deal-over-heizel