door © brusselnieuws.be

Vier zwembaden in Brussel zijn dicht voor verbouwingen. Daardoor is het moeilijk voor leerlingen in het lager onderwijs om de eindtermen te halen. Zo zouden ze in staat moeten zijn om 25 meter te zwemmen. “Maar als je niet oefent, dan kan je dat niet”, zo klinkt het bij de scholen. Het is hoog tijd dat het Gewest actie onderneemt en zelf zwembaden bijbouwt, vindt oppositiepartij Groen.

De helft van de Nederlandstalige leerlingen in het Brusselse lager onderwijs voelt zich niet veilig in het water. En dat is nochtans een van de eindtermen voor het vak zwemmen. De voornaamste reden is dat er te weinig zwembaden zijn waar de scholen terecht kunnen; vier Brusselse zwembaden zijn dicht voor verbouwingen. Vaak wordt de zwemles dan ook geschrapt.

(…)

Volgens oppositiepartij Groen is het duidelijk: het Gewest moet het initiatief nemen om zwembaden bij te bouwen in Brussel. “Toch stel ik vast dat het Gewest heel langzaam reageert, om niet te zeggen niet”, zegt Bruno De Lille (Groen). De Brusselse minister Guy Vanhengel (Open VLD) denkt ook dat het Gewest niet anders kan. “Ik denk dat we overdekte zweminfrastructuren zullen moeten bijbouwen in het Gewest, waar de scholen continu gebruik van kunnen maken”, aldus Vanhengel.

Het hele artikel lees je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/video/tvbrussel/brussels-gewest-moet-zwembaden-bijbouwen