door KH © brusselnieuws.be

Het Brussels parlement komt pas de derde week van oktober samen. Binnen de verschillende fracties is er een consensus om vanaf volgend jaar eerder te beginnen.

(…)

Ook Groen en Ecolo zijn ontevreden over de late start. “Er is geen enkele reden om te blijven wachten tot midden oktober”, zegt Groen-fractieleider Bruno De Lille. “Bovendien wordt het debat over verschillende regeringsbeslissingen nu in de pers gevoerd, terwijl we eigenlijk in het parlement de ministers zelf zouden moeten kunnen ondervragen.”

N-VA en Groen hadden voorgesteld om dit jaar al eerder te beginnen. “Maar dat kan nu formeel nog niet”, zegt Fouad Ahidar (SP.A), ondervoorzitter van het Brussels parlement. “De datum ligt nu nog vast in de Grondwet.”

Door de zesde staatshervorming kan Brussel de datum nu zelf aanpassen. “Maar dat zal pas volgend jaar lukken”, aldus Ahidar.

Binnen het uitgebreid bureau van het parlement is er wel een meerderheid die vindt dat die verandering van datum nodig is. Er wordt daarbij gemikt op midden september als startdatum.

Het hele artikel vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/brussels-parlement-wil-vroeger-beginnen