door RN & MO © BRUZZ

De Brusselse oppositie is is verdeeld over de kwestie van de dubbele nationaliteit. De Brusselse fractieleider van Groen, Bruno De Lille, ziet heel wat bezwaren, terwijl N-VA-fractieleider Johan Van den Driessche al langer de dubbele nationaliteit wil afschaffen.

Bruno De Lille vindt de dubbele nationaliteit afschaffen een moeilijke beslissing. “Daardoor lijkt het net alsof de Turkse Brusselaars gestraft worden omdat ze niet hebben gestemd zoals wij willen. Dat zijn net de methoden die wij aan de kaak stellen bij Erdogan.” Ook vindt Groen dat de Belgische regering de vraag om een hertelling van de stemmen van het Turkse referendum steunen. “Het is maar een nipte meerderheid. En daarom moeten we wel zeker zijn dat het een echte meerderheid is.”

Johan Van den Driessche heeft het al langer over het afschaffen van de dubbele nationaliteit. “Het huidige systeem moet uitdoven, zodat mensen in de toekomst geen dubbele nationaliteit meer hebben.” Eerder klonken ook uit het kamp van CD&V en Open VLD positieve geluiden voor het afschaffen van de dubbele nationaliteit.

Het hele artikel lees je hier: http://www.bruzz.be/nl/video/brusselse-oppositie-verdeeld-over-dubbele-nationaliteit