door © Het Laatste Nieuws

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

De Brusselse schepen voor Vlaamse Aangelegenheden, Bruno De Lille (Agalev), gaat de gemeenteraad volgende week maandag voorstellen om de jaarlijkse subsidie voor de KVS gevoelig te verminderen. De rest van het geld wil hij vinden bij de andere achttien Brusselse gemeenten.

De Lille stelt voor om de toelage van de stad voor de Vlaamse schouwburg volgend jaar te verlagen van 1.200.000 naar 800.000 euro. Hij geeft toe dat de subsidie die de KVS nu krijgt het minimum is waarmee het theater kan functioneren, maar volgens De Lille kan de stad Brussel niet zoveel blijven betalen. “90 procent van het geld voor Nederlandstalige initiatieven gaat naar de KVS. De inbreng van de stad is bedoeld als bijdrage voor de Brusselaars, terwijl ook heel veel inwoners van andere Brusselse gemeenten de KVS bezoeken.”

Het geld dat uitgespaard wordt, blijft voorbehouden voor Nederlandstalige voorzieningen, zegt De Lille, die er aan toevoegt dat andere theaters en culturele initiatieven meer kunnen krijgen. De Lille onderstreept dat de begroting voor Nederlandstalige voorzieningen tussen 2000 en 2003 gestegen is van één naar vier miljoen euro.

06-12-2002