door BAG © Het Laatste Nieuws

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

Het Brusselse stadsbestuur start een campagne om mensen met een handicap een betere toegang te bieden tot openbare plaatsen. Personen met een fysieke handicap hebben het vaak erg moeilijk om parkeerruimte te vinden. De beschikbare plaatsen worden al te vaak ingenomen door mensen die er geen recht op hebben.

Vanaf maandag verschijnen in het Brusselse straatsbeeld grote affiches die de weggebruikers erop moeten wijzen dat parkeerplaatsen voor gehandicapten uitsluitend voor die mensen bestemd zijn. De Week van de Vervoering, die zondag van start gaat, leek de Brusselse schepenen Bruno De Lille van Gelijke Kansen (Agalev) en Marie-Paule Mathias van Openbare Werken (Ecolo) een ideale gelegenheid voor de campagne. Naast grote affiches in bus- en tramhokjes worden in de winkelcentra kleinere exemplaren uitgehangen. De stadswachten zullen flyers in de straten uitdelen.

Meer en zichtbaarder

Er is een mondelinge overeenkomst met de politie dat vanaf nu strenger wordt opgetreden tegen overtreders. Ook wordt het aantal parkeerplaatsen voor mensen met een handicap uitgebreid. Het aantal parkeerruimtes voor mindervaliden (nu zo’n 350) wordt met 5% verhoogd. Om zichtbaarder te zijn, zullen alle voorbehouden parkeerplaatsen in het blauw worden geschilderd.

21-09-2002