door © KW magazine

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

David Dermez uit Gooik lachte laatst, en dus best, op het Humorologie-concours in Marke. De jury vond zijn Le dernier flamand het meest vernieuwend en het meest veelbelovend. Dermez combineerde in een bizar verhaal een volkse pajot met een Japanse samoerai. Vooral de manier van ‘vertellen’ doet het in deze eigenzinnige act.

Het publiek koos dan weer voor Raf Coppens uit Grembergen die de bomvolle zaal meteen op zijn hand kreeg met België. De jury vond het niet altijd even spiritueel, het publiek had echter geen moeite met de zes grappen per minuut, de woordspelingen en de prachtige imitaties. Raf Coppens: onthouden, u hoort er nog van!

Wevelgemnaar Bruno De Lille kreeg de Radio 1-prijs, op basis van een leuk antwoord op de vraag ‘Hoe word ik een bekende Vlaming’. Bruno De Lille bracht in Marke Allé Ali, waarbij hij in de huid van een migrant kroop. Het was niet altijd even fijn en stijlvol, maar het belooft wel.

En Andreias van Aambeias uit Izegem lachte bepaald groen. Hij moest als eerste de planken op en moest er vroegtijdig weer af, weggeapplaudisseerd door een publiek dat daarmee zeer welwillend en beleefd te kennen gaf dat het welletjes was. Zeecowboy Andreias droop af en was ook op de prijsuitreiking niet meer te zien. Jammer, want zijn humor heeft wel iets. Maar dan moet Andreias beslist de zaken wat minder amateuristisch aanpakken.

07-06-1996