door DV © BRUZZ

Parlementslid Bruno De Lille van Groen vindt carrièrepolitici slechte politici. De kloof tussen Groen en N-VA noemt hij “immens”.

“Politiek is ook emotie, je doet niet aan politiek als beroep”, zegt de fractieleider van de groenen in het Brussels parlement aan BRUZZ. “Als ik parlementsleden zie overstappen van de PS naar de MR, dan vraag ik mij af waar die ooit in geloofd hebben. Ik zou nooit uit carrière-overwegingen naar de N-VA overstappen. Die partij gaat in tegen het meeste waar ik voor sta en in geloof.”

De Lille komt ook terug op zijn aanvaring met de N-VA over de voorrang voor Vlamingen bij de overstap van het lager naar het middelbaar onderwijs, toen hij zijn zelfbeheersing verloor en hen ‘zwarte racisten’ noemde.

Het groene parlementslid begrijpt niet dat een Nederlandstalige Vlaming voorrang zou hebben op een anderstalige die ook negen jaar Nederlandstalig onderwijs achter de rug heeft. De Lille formuleert zijn bezwaren aldus: “Het is alsof een werkgever zegt: ‘U bent geschikt voor de baan, u hebt het juiste diploma, helaas heeft uw vader dat diploma niet en grijpt u naast de job’.”

Het hele artikel lees je hier: https://www.bruzz.be/brussel-kiest-2018/de-lille-carrierepolitici-zijn-slechte-politici-2018-04-10