door DC © BRUZZ

Brussels Parlementslid Bruno De Lille (Groen) roept op om alle ingangen van de Brusselse metrostations opnieuw te openen. De metro rijdt sinds 25 april weer volgens de normale dienstregeling maar in de stations zijn er maar één of twee ingangen open. Volgens De Lille zorgt dat voor frustratie en niet voor extra veiligheid.

Volgens Bruno De Lille heeft de maatregel om ingangen af te sluiten zijn tijd gehad: “In het begin was dat logisch, de Nationale Veiligheidsraad had erom gevraagd en we hebben een beperkt aantal soldaten. Als zij binnenkomende mensen moeten controlen kan dat niet met alle ingangen open.”

Maar nu liggen de kaarten anders: “Als je de metro binnenkomt zie je vaak geen soldaten. Als ze er wel staan controleren ze niet. De situatie is stilaan weer normaal en iedereen herneemt het dagelijks leven. Waarom de ingangen dan nog afsluiten?”

Ook op het vlak van veiligheid heeft De Lille vragen: “Wat als er opnieuw iets zou gebeuren in de metro? Een brand bijvoorbeeld, waardoor mensen moeten vluchten. Het lijkt mij geen goed idee om dan afgesloten in- en uitgangen te hebben.”

MIVB vragende partij
Bij openbaarvervoermaatschappij MIVB zijn ze vragende partij om de ingangen opnieuw te openen.

(…)

Federale politie
De federale politie maakt de eindbeslissing over welke ingangen precies open gaan. Woordvoerster Kaatje Natens: “De bedoeling is om op dagelijkse basis te bekijken met onze partners, het crisiscentrum, het OCAD, de MIVB, welke ingangen we in de toekomst openen. Dat is op dit moment in volle bespreking.” Over de criteria om een ingang opnieuw te openen communiceert de federale politie om veiligheidsredenen niet.

Het hele artikel lees je hier: http://www.bruzz.be/nl/actua/de-lille-open-alle-metro-ingangen