door AL © BRUZZ

Fractieleider voor Groen in het Brussels parlement Bruno De Lille steunt het voorstel van Philippe Close (PS) om het stemrecht bij regionale verkiezingen uit te breiden. Mensen die geen Belgische nationaliteit hebben, maar al meer dan vijf jaar in Brussel wonen, zouden dan mogen stemmen.

Vandaag kunnen die Brusselaars enkel stemmen in de gemeenteraadsverkiezingen. Philippe Close, PS-fractieleider in het Brussels Parlement, wil een uitbreiding in september voorstellen als resolutie.

De Lille steunt het voorstel, zo meldt hij op Facebook. De samenstelling van het Brussels parlement wordt door die uitbreiding een betere weerspiegeling van de wil van de bewoners, vindt De Lille. Het zou bovendien de betrokkenheid bij de stad vergroten van buitenlandse Brusselaars die er al een tijd wonen.

De Lille pleit in één beweging ook voor het verlagen van de leeftijdsgrens naar zestien jaar om te mogen stemmen. “Dat lijkt me in een “jong” gewest als Brussel meer dan aangewezen”, schrijft hij. Hoe concreet die oproep is, is niet duidelijk. De Lille was niet bereikbaar voor commentaar.

Het hele artikel lees je hier: http://www.bruzz.be/nl/actua/de-lille-steunt-stemrecht-voor-niet-belgen-regionale-verkiezingen