door © brusselnieuws.be

Maak van de Vlaamse Gemeenschapscommissie de Nederlandse of Nederlandstalige Gemeenschapscommissie. Dat is het voorstel van Groen-parlementslid Bruno De Lille.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid stelden vrijdag hun gemeenschappelijke logo voor. De zwart-witte N moet in alle Vlaamse instellingen in de stad aangeven “dat het Nederlands er het bindmiddel is”, aldus Vlaams minister voor Brussel Sven Gatz (Open VLD).

Een goed initiatief vindt parlementslid De Lille. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om te pleiten voor het vervangen van de V in VGC. ‘Vlaamse’ zou moeten vervangen worden door ‘Nederlandse’ of ‘Nederlandstalige’.

“Het zou nu volgens mij wel logischer en consequenter zijn mochten we de VGC ook herdopen in de Nederlandse of Nederlandstalige Gemeenschapscommissie”, aldus De Lille.

“Als we eerlijk zijn, is het niet een Vlaamse achtergrond die ons bindt in Brussel maar wel het gebruik van het Nederlands, iets wat ook niet-Vlamingen makkelijker de kans geeft om aansluiting te vinden. De voorloper van de VGC heette trouwens de Nederlandse Cultuurcommissie (NCC) dus zo ver gezocht is het niet.”

Het hele artikel vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/de-lille-verander-vgc-nederlandse-gemeenschapscommissie