door DCFS © Het Laatste Nieuws

PS Kan Philippe Close het vertrouwen in de PS herstellen? De burgemeester die de brokken lijmde na het schandaal van Yvan Mayeur trekt de rode lijst in Brussel. De tweede tot vierde plaats worden ingenomen door huidige schepenen Faouzia Hariche, Mohamed Ouriaghli, Karine Lalieux en de voorzitter van het OCMW …

PS

Kan Philippe Close het vertrouwen in de PS herstellen? De burgemeester die de brokken lijmde na het schandaal van Yvan Mayeur trekt de rode lijst in Brussel. De tweede tot vierde plaats worden ingenomen door huidige schepenen Faouzia Hariche, Mohamed Ouriaghli, Karine Lalieux en de voorzitter van het OCMW van Brussel, Ahmed El Ktibi. Ook dochter van voormalige burgemeester Freddy Thielemans, Myra Thielemans stelt zich kandidaat en neemt de 20ste plaats in.

MR-OPEN VLD

De liberalen komen samen op. Lijsttrekker Alain Courtois is Philippe Closes grootste uitdager. Els Ampe neemt de tweede plaats op de lijst in. Vorig jaar prijkte daar nog schepen van Economische Zaken Marion Lemesre, maar zij stopt met de politiek.

CD&V-CDH

Ook CD&V en Cdh vormen één blok op 14/10.Gemeenteraadslid Didier Wauters, opticien in Laken, trekt voor het eerst de lijst. Staatssecretaris Bianca Debaets neemt als Nederlandstalige de tweede plaats in. Voormalig VRT-journalist Alex Puissant staat op de 14e plaats. Joëlle Milquet staat niet mee rop de lijst.

CHANGE.BRUSSELS

Verrassing van de verkiezingen. Voormalig

sp.a-schepen Ans Persoons richtte na haar ontslag uit het schepencollege haar eigen burgerlijst op. Op de partij prijken ook enkele andere Sp.a-leden.

N-VA

De grootste louter Nederlandstalige partij in Brussel. Gemeenteraadslid Johan Van den Driessche is lijsttrekker. Els Butenaers op twee, Mathias Vanden Borre neemt de derde plaats in.

ECOLO-GROEN

De partij zet in op lijsttrekker Bruno Hellings (ecolo), met als nummers twee en drie Zoubida Jellab (Ecolo) en Bart Dhondt (Groen). Brussels parlementslid Bruno De Lille duwt de lijst.

DÉFI

Franstalige partij van voorzitter Olivier Mangain. Zijn zoon Fabian Mangain staat op nummer een van de lijst in Brussel-Stad.

OVERIGE PARTIJEN

Plan B (via loting verkozen onafhankelijken), Partij Islam, Citoyen D’Europe M3E, La Droite,Salem.