door © brusselnieuws.be

Op donderdag 17 september komen vertegenwoordigers van Gent, Wenen en Straatsburg op het Fontainasplein debatteren over stadscentra na de invoering van een grote voetgangerszone.

Het debat wordt georganiseerd door Ecolo-Groen. De ecologisten steunen het principe van de voetgangerszone, maar stellen vragen bij de uitwerking en motieven van het stadsbestuur.

“We vertrekken van de vaststelling dat we nu een grote voetgangerszone hebben in het centrum, maar dat dat op zich natuurlijk niet voldoende is om van Brussel ook een echt leefbare stad te maken”, aldus Bruno De Lille. “We hebben daarom enkele beleidsmakers van steden die al langer een grote voetgangerszone hebben, uitgenodigd om met hen te debatteren over de toekomst van onze stadscentra.”

Sprekers zijn Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit in Gent, Georg Prack uit Wenen, waar participatie rond de voetgangerszone voor een groot draagvlak zorgde, en Alain Jund, schepen van Infrastructuur in Straatsburg. Net als in verschillende andere Franse steden is daar de uitbouw van een nieuw tramnet gebruikt om grote delen van de stad autovrij te maken.

Het debat begint om 20 uur en wordt ingeleid door professor Philippe Van Parijs, de man die de autovrije Anspachlaan op de politieke agenda wist te zetten.

Het hele artikel vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/debat-over-stadscentra-na-voetgangerszone