door BVR © Bruzz

De 13 directeurs van Citydev kosten samen per jaar minstens 1 miljoen euro. Daarvan gaat de helft naar de vier topdirecteurs. Dat blijkt uit cijfers die Brussels parlementslid Françoise Bertieaux (MR) bij de Brusselse regering opvroeg. Opvallend: in totaal zijn bij Citydev 18 directeursposten voorzien voor 134 mensen. Dat is 1 directeur voor minder dan 8 werknemers.

In de nasleep van het Waalse Publifin-schandaal, wilde Brussels parlementslid Françoise Bertiaux (MR) weten hoeveel de bestuurders van de Brusselse openbare instellingen verdienen. In de antwoorden op haar schriftelijke vragen, komt onder meer de verloning van de bestuurders van Citydev, het vroegere GOMB, aan bod.

Daaruit blijkt dat de administrateur-generaal en de drie directeur-generaals tussen de 124.134 en 141.408 euro bruto per jaar verdienen. Omgerekend komt dat neer op een brutoloon tussen de 8.920 en 10.160 euro per maand, plus vakantiegeld en 13de maand.

Daarnaast beschikken zij over een jaarlijks budget van 13.000 euro voor het leasen van een dienstwagen, en tussen de 4.178 en 6.721 euro aan representatiekosten (etentjes, zakelijke kledij etc.).

(…)

Cumul

Als afgevaardigd bestuurder heeft hij zelf geen directeursloon, wel een maandelijkse brutobezoldiging van 4.473 euro. “Ik ben elke dag bezig met Citydev”, zegt Meganck. “Vergaderingen, beslissingen nemen, rekrutering…Samen met de voorzitter van de Raad van Bestuur deel ik het dagelijks bestuur. Wij nemen de beslissingen, de directeurs voeren uit.”

Die voorzitter is Denis Grimberghs (CDH), die voor die taak eveneens 4.473 euro bruto per maand krijgt. “Maar Grimberghs is ook schepen in Schaarbeek”, zegt Bruno De Lille, Brussels parlementslid voor oppositiepartij Groen. “Dat is al een fulltime job op zich. Tegelijk ook nog eens veel uren kloppen voor Citydev, en daar dan terecht goed voor betaald worden, is te veel van het goede. Het is beter zich te concentreren op één job, zeker als de verloning afhangt van publieke middelen”, besluit De Lille.

Het hele artikel lees je hier: http://www.bruzz.be/nl/actua/directeurs-citydev-kosten-1-miljoen-euro