door © Belga / Metro

De grootste partij van de stad Brussel worden en vanuit die positie het beleid omgooien, dat is de duidelijke ambitie van de Brusselse lijst Ecolo-Groen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Benoit Hellings en de nummers 2 en 3 Zoubida Jellab en Bart Dhondt lanceerden hun campagne “voor een gezonde en veilige stad Brussel”. Lijstduwer is Brussels parlementslid Bruno De Lille.

“We voelen dat heel wat Brusselaars snakken naar verandering. We merken dat ze de schandalen beu zijn, dat ze een veilige stad willen en dat ze schone lucht willen”, vertelt Bart Dhondt, die de derde plaats op de lijst kreeg.

Een ambitieus mobiliteitsplan moet de kiezer overtuigen, want de groenen willen een stad “op kindermaat” waar meer dan de helft van de verplaatsingen te voet of met de fiets worden gedaan. Ecolo-Groen wil een budget van 9 miljoen euro uittrekken om te investeren in fietsinfrastructuur en verkeersveiligheid. Daarnaast moet Brussel-stad ook investeren in de leefbaarheid voor zowel jong en oud en stellen de groenen een eerlijk en open beleid naar de burger toe voorop.

“MR en PS zijn de twee grootste partijen, maar uit verschillende opiniepeilingen blijkt dat enkel wij dit kunnen doorbreken”, stelt lijsttrekker Benoit Hellings. “De manier van besturen moet helemaal anders. Hun tactiek rond de grote projecten heeft niets opgebracht. Welke balans kunnen zij voorleggen? We gaan niet van bovenuit alles opleggen. Veel mensen willen meewerken aan een leefbare stad en dat potentieel willen we benutten.”

Het hele artikel lees je hier: https://nl.metrotime.be/2018/06/08/news/ecolo-en-groen-starten-hun-campagne-voor-een-gezonde-en-veilige-stad-brussel/