door © BRUZZ

Brussels minister voor mobiliteit Pascal Smet (SP.A) was goed op dreef in het Brussels parlement. Hij haalde er haalde er fors uit naar Alain Courtois (MR) en een aantal bewoners van de Rooseveltlaan, die tegen een afgescheiden fietspad op hun laan zijn.

Het was Bruno De Lille (Groen) die de minister vroeg naar de timing van de heraanleg. Brussels schepen voor sport Alain Courtois (MR) en de bewoners van de Rooseveltlaan stapten namelijk naar de Raad van State tegen de herinrichting van de laan. Ze willen meer plaats voor de auto en zien geen nut in een afgescheiden fietspad, zoals voorgesteld door het Gewest.

Minister Smet was formeel: het Brussels Gewest heeft een bouwvergunning op zak en de werken starten in de lente van 2017. Als de Raad van State het Gewest volgt natuurlijk. Hij hekelde de desinformatie die Courtois de wereld in zou sturen en haalt ongemeen scherp uit naar de schepen en de buurtbewoners. “Het basisprobleem in dit dossier is dat er op de Rooseveltlaan mensen wonen die fietsers haten.” Volgens de minister vrezen sommige bewoners ook dat een fietspad het imago van de laan zou besmeuren.

(…)

Het hele artikel lees je hier: http://www.bruzz.be/nl/actua/er-wonen-mensen-op-de-rooseveltlaan-die-fietsers-haten