door AL © BRUZZ

Op de Armand Steurssquare in Sint-Joost-ten-Node stonden sinds 2012 verkeersborden waardoor je ’s nachts op de stoep mocht parkeren. Zulke borden bestaan niet in de wegcode. Onlangs liet het Brussels Gewest ze weghalen.
Het ging om een verkeersbord waardoor je met de auto gedeeltelijk op de stoep mag parkeren, met daaronder twee borden die aanduiden dat dit mag tussen zeven uur ’s avonds en zeven uur ’s ochtends, en enkel door buurtbewoners én dat het ging om een test. Het eerste bord bestaat volgens de wegcode, maar kan enkel waar er naast het bord nog anderhalve meter stoep voorzien is voor voetgangers. Dat was op de Armand Steurssquare niet het geval. De twee borden eronder bestaan niet.

De verkeersborden stonden er al sinds 2012. Het Gewest nam het probleem echter pas eind vorig jaar in handen, na een klacht van een burger en een vraag van Brussels parlementslid Bruno De Lille (Groen). In december 2015 schreef Brussels minister voor Verkeersveiligheidsbeleid Bianca Debaets (CD&V) een brief aan de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir (PS). Hij kreeg twee maanden om de borden weg te halen.

Kir deed niets en in maart van dit jaar stuurde Debaets opnieuw een brief. Nu, twee maanden later, besloot het gewest zelf de borden weg te halen.

In de krant La Capitale verdedigt Kir zich: Sint-Joost-ten-Node heeft volgens hem te weinig parkeerplaatsen voor het aantal bewoners. Mensen moeten zich dichtbij huis kunnen parkeren, ook ’s nachts. Zo zegt Kir. “Als iedere gemeente zijn eigen verkeersregels invoert, is het chaos.” Zo reageert het kabinet Debaets bij BRUZZ. Emir Kir was niet bereikbaar voor commentaar.

(…)

Het hele artikel lees je hier: http://www.bruzz.be/nl/actua/gewest-haalt-illegaal-verkeersbord-weg-sint-joost