door BS © BRUZZ

De Kazach-gate zindert ook na in het Brussels parlement. Oppositiepartijen Groen en SP.A vinden dat Armand De Decker (MR) moet opstappen als ondervoorzitter van het Brussels parlement. Groen gaat een stapje verder en wil dat De Decker ook zijn burgemeesterssjerp inlevert.

Armand De Decker zit in het oog van de storm door zijn betrokkenheid bij de goedkeuring van de zogenaamde afkoopwet, waardoor de Belgisch-Kazachse zakenman Patokh Chodiev een rechtszaak kon vermijden. Gisteren heeft de arbitragecommissie van de MR al beslist om Armand De Decker uit al zijn functies in de partij te ontheffen. In een mail van een oud-adviseur van de toenmalige Franse president Sarkozy wordt de betrokkenheid van Armand De Decker bevestigd. De oud-minister zou bij drie toenmalige ministers druk hebben uitgeoefend om de wet door het parlement te krijgen. Het gaat om Stefaan De Clerck (CD&V), Didier Reynders (MR) en Steven Vanackere (CD&V).

Bruno De Lille, fractieleider van Groen: “Voor ons gaat dit niet ver genoeg. De Decker is vice-voorzitter van het Brussels parlement. Ook daar moet hij opstappen, net zoals hij zijn mandaten als burgemeester moet neerleggen. Als parlementslid kan hij aanblijven aangezien hij parlementaire onschendbaarheid geniet.”

(…)

Het hele artikel lees je hier: http://www.bruzz.be/nl/actua/groen-de-decker-moet-burgemeesterssjerp-inleveren