door GR © BRUZZ

Groen vindt de houding van de Vlaamse traditionele partijen in de Brusselse regering teleurstellend. “Het stormt in Brussel, maar voor de klassieke tripartite lijkt het bijna alsof er geen vuiltje aan de lucht is”, zegt Brussels fractieleider Bruno De Lille.

Groen roept de Vlaamse partijen in de Brusselse regering op om zich niet achter de Franstalige partijen te schuilen in de lopende gesprekken over goed bestuur. “Open VLD, CD&V en SP.A houden zich afzijdig in het debat over politieke vernieuwing en goed bestuur. Wie afwacht, neemt geen verantwoordelijkheid”, aldus fractieleider in het Brussels parlement Bruno De Lille.

‘Vanhengel en Debaets prediken status quo”
De Lille hekelt de houding van de Vlaamse meerderheidspartijen in de Brusselse regering. “De positionering van Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) en staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) is voor ons moeilijk te begrijpen.”

“De Brusselse politiek is vandaag het toonbeeld van een oude cultuur met een gebrek aan transparantie en achterkamertjespolitiek. Het is dan ook raar dat Vanhengel en Debaets niet verder komen dan een langgerekt pleidooi voor het status quo.”

“Huidig minister-president Rudi Vervoort (PS) opvoeren als reddende engel is op zijn zachtst gezegd weinig geloofwaardig. Ze lijken te denken dat ze kunnen verder doen zoals vroeger, zolang ze zich maar aan elkaar vastklampen. ”

Uitgestoken hand naar SP.A
Groen roept met name SP.A op om zich aan te sluiten bij hun oproep naar politieke vernieuwing in het Brussels Gewest.

“Ze hebben het stadsbestuur verlaten omdat ze afstand wilden nemen van de wanpraktijken van de PS. We reiken hen hierbij de hand om samen schoon schip te maken, niet enkel in Brussel Stad maar ook in het Gewest.”

Vanhengel: ‘Groen zou beter moeten weten’
Vanhengel is het niet eens met De Lille en dient hem van antwoord.

(…)

Het hele artikel lees je hier: http://www.bruzz.be/nl/actua/groen-hekelt-houding-spa-open-vld-en-cdv-regeringscrisis