door © brusselnieuws.be

Het groeiende plaatstekort in het Nederlandstalig onderwijs duwt honderden Brusselse kleuters in een levenslange miserie. Dat zegt oppositiepartij Groen. De partij pleit voor massale investeringen en een snelle uitwisseling van gegevens met het Franstalig onderwijs.

Eerder deze week bleek dat voor bijna 1.300 kinderen geen plaats was in het Nederlandstalig onderwijs. Er zijn aanwijzingen dat enkele honderden daarvan ook niet in het Franstalig onderwijs terecht konden. “Deze schokkende vaststelling kan eigenlijk maar één antwoord krijgen: er moeten massaal nieuwe scholen bijgebouwd worden, zowel langs Nederlandstalige als langs Franstalige kant”, reageert Groen in een persbericht.

De door Guy Vanhengel (Open VLD) beloofde 10 miljoen euro zullen niet volstaan, denkt Brussels parlementslid Bruno De Lille. “Zeker niet als we weten dat er binnenkort ook in extra secundaire scholen moet geïnvesteerd worden. Bovendien krijgen we intussen signalen vanuit Vlaanderen dat men daar op de rem gaat staan. Alleen gaat het hier niet over luxe-investeringen maar over een basisvoorziening voor onze maatschappij. Eigenlijk duwt men vandaag honderden Brusselse kleuters in een leven vol miserie.”

Dat we niet exact weten of de kinderen die uit de boot vielen ergens naar school gaan, bewijst volgens Brussels parlementslid Elke Van den Brandt dat de taskforce heeft gefaald. “We hebben de indruk dat de betrokken ministers al tevreden zijn als de taskforce af en toe eens samenkomt”, zegt ze. “Wij willen echter snel resultaat zien: het is onze plicht werk te maken van een systeem waardoor we zeker weten dat elk kind naar school gaat.”

(…)

Het hele artikel vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/groen-plaatstekort-duwt-honderden-kleuters-levenslange-miserie