Door © brusselnieuws.be

Groen en Ecolo zijn boos omdat het parkeerplan van de Brusselse regering pas in 2017 volledig operationeel wordt.

Minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) liet in de commissie Openbare Werken verstaan dat het veelbesproken parkeerplan van het Gewest pas in 2017 op volle toeren zal draaien.

Smet wijst naar zijn voorgangster Brigitte Grouwels (CD&V) en de vorige Brusselse regering, waarin Groen met Bruno De Lille de staatssecretaris voor Mobiliteit leverde. Die draalde volgens hem te lang met de invoering, waardoor de huidige vertraging ontstond.

(…)

Bruno De Lille kaatst de bal nu terug en vraagt zich af waarom Smet het plan pas in 2017 op volle toeren ziet draaien. “Is het om de creatie van de extra parkings in Brussel Stad geen stokken in de wielen te steken?”, zegt hij. “Ik vrees dat het helaas niet zal zijn om het aantal parkeerplaatsen naar beneden te halen als we zien wat het rood-blauwe college daar nu voorstelt. Of moet hij onder druk van zijn coalitiepartners de gemeenten met rust laten?”

De Lille voorspelt ook al hoe de toekomst er zal uitzien. “In 2017 zal men de zaken opnieuw uitstellen ‘omdat je vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen de mensen toch niet voor het hoofd kunt stoten’ en voor je het weet is de legislatuur voorbij.”

Nog volgens Groen respecteerde de vorige regering wel de timing die de parkeerordonnantie voorschreef. Die ordonnantie werd in 2009, na een jarenlang proces, goedgekeurd toen Smet ook al minister van Mobiliteit was.

Smet laat ook verstaan dat er aanpassingen nodig zijn aan die ordonnantie. Groen vindt dat onbegrijpelijk en wil dat de huidige ordonnantie zo snel mogelijk wordt uitgevoerd.

Het hele artikel vind je hier: http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/groen-uitstel-parkeerplan-onbegrijpelijk