door Kris Vanderhaegen © De Morgen

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

Wanneer Radio 2 op 1 januari het programmaschema aanpast, wordt Guy De Pré de vaste presentator van het namiddagblok tussen drie en vijf uur. Het vernieuwde schema werd eerder deze week voorgesteld, maar namen kon of wou Radio 2-nethoofd Paul De Wyngaert nog niet op de nieuwe programma’s plakken. Maar via een interne briefing van de Radio 2-medewerkers sijpelde toch al één en ander door naar de buitenwereld.

Zo is Guy Pré niet de enige naam die inmiddels bekend is. Het actieve verzoekprogramma dat iedere weekdag tussen 20 en 22 uur wordt uitgezonden, zal bijvoorbeeld gepresenteerd worden door Bruno Delille, momenteel nog werkzaam bij Radio 2 West-Vlaanderen.

Inmiddels werd de Radio 2-medewerkers ook al meegedeeld dat De Zoete Inval op zaterdag met een half uurtje wordt ingekort. De Vlaamse top-10 en de Top 30 lopen voortaan tussen 11 en 13 uur, gevolgd door een nieuw programma waarin de luisteraar een keuze kan maken uit een aanbod van veertig platen.

Tussen 15 en 17 uur presenteert Rino Vereecken ook al het nieuwe programma Artiestentoeren. Later op de avond is er een vrolijke zaterdagavond waar de luisteraar zich op een trouwfeest moet wanen met gezellige meestampers en dergelijke. Hiervoor wordt de naam van Herwig Verhovert genoemd.

Alle presentatoren en hun medewerkers verhuizen binnenkort naar de Reyerslaan in Brussel. In de provinciale centra blijven enkel de regionale nieuwsredacties over. Die krijgen vanaf 1 januari meer werk op de plank. Om 9, 11 en 16 uur wordt er gedurende anderhalve minuut een regionaal nieuwsbulletin gebracht. Inhoudelijk kan dit zowel uit de opvolging van het regionale ochtend- of middagjournaal bestaan, maar er kan ook al een smaakmaker aan bod gebracht worden voor een van de komende nieuwsuitzendingen.

18-09-1998