De hertekening van de Wetstraat binnen de Kleine Ring, waardoor die opnieuw van twee naar drie rijstroken gaat, is zondagnacht van start gegaan. Tegen maandagnamiddag moeten de werken afgerond zijn.

De hertekening moest normaal gezien al twee weken geleden plaatsvinden, maar werd uitgesteld door het slechte weer. De gebruikte verf heeft namelijk een droge ondergrond nodig.

Zondag om middernacht is al begonnen met het afschrapen van de oude wegmarkeringen. Tegen maandag 15 uur moeten de nieuwe markeringen aangebracht zijn. Dat meldt het kabinet van Brussels mobiliteitsschepen Els Ampe (Open VLD). Gedurende de dag wordt verkeershinder verwacht op de Wetstraat.

De Wetstraat krijgt binnen de Kleine Ring zo opnieuw drie rijstroken. Twee gaan richting centrum, een leidt uit de stad. Om de verbreding mogelijk te maken, sneuvelt de parkeerstrook voor parlementsleden. De fietspaden blijven behouden.

De Lille: ‘Nattevinger van de schepen’
Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen) plaatst vraagtekens bij de heraanleg. “Merk op hoe vr grote lanen jaren studie & proefproject voorzien is & hoe hier natte vinger vd schepen volstaat : – (“, laat hij op zijn Facebookpagina weten.