door © Het Laatste Nieuws

Brussels schepen van gelijke kansen Bruno De Lille (Groen!) gaat een druk weekend tegemoet. Zaterdag gaat voor de tiende keer de Belgian Lesbian and Gay Pride door de Brusselse straten. Het thema is dit jaar ‘It’s a family affair’, over de kinderwens van holebi’s. De Lille zal niet alleen de officiële honneurs als schepen van gelijke kansen waarnemen, maar hij zal, samen met alle andere holebi’s en sympathisanten fuiven tot in de vroege uurtjes.

Zaterdag

9 uur: het wordt een drukke dag maar ik ga toch proberen wat langer te slapen. Ik kom net terug uit New York en heb nog wat last van het tijdsverschil.

9.30 uur: ik bereid mijn speech voor die ik in de Ancienne Belgique moet geven.

11 uur: afspraak aan het Regenbooghuis waar de Belgische holebi-federatie haar eisen zal voorstellen op een springkasteel.

12.30 uur: TV-Brussel wil me interviewen.

14 uur: dan vertrekt de stoet aan de beurs. Ik leg die stoet altijd minstens twee keer af omdat ik graag weet hoeveel volk erin opstapt.

17 uur: ik geef mijn speech in de AB en daarna ga ik wellicht feesten tot in de vroege uurtjes.

Zondag

12 uur: afhangend van hoe laat het wordt zaterdag blijf ik tot de middag in bed liggen.

13 uur: we hebben afgesproken met mijn schoonouders in West-Vlaanderen. Ik hoop dat mijn schoonzus die dag ook bevalt, want dat was al voor eerder deze week gepland. We kijken er allemaal erg naar uit.

18 uur: zondagavond gaan mijn vriend en ik vaak een glas drinken met enkele vrienden. Het wordt wellicht een rustige avond in een gezellig praatcafé.