door J.d.T. © Het Nieuwsblad

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

Antwerpen

In de Stedelijke Middenschool aan de Quellinstraat in Antwerpen vond de finale plaats van de Nationale Voordrachtwedstrijd voor de Jeugd. Drieënzeventig jongeren uit heel Vlaanderen namen er aan deel in 8 reeksen, naargelang hun leeftijd. De cijfers waren opvallend hoog.

In de reeks 8 tot 11 jaar wonnen Lore De Baere uit Pittem (84 p.) en Thomas Vanderveken uit Mechelen (81 p.). In de reeks 11 tot 14 jaar herhaalde Greet Samyn uit Ardooie haar overwinning van vorig jaar, ditmaal met 84 punten. Bij de jongens haalde Erik De Witte uit Buggenhout de eerste plaats met slechts 75 punten.

Sara van Boxstael uit Aalst verwierf met o.m. “analfabetisch” van Jos Van de Veke, de eerste prijs (90 p.) in de reeks voor kandidaten van 14 tot 16 jaar. Benjamin Sercu uit Ardooie behaalde dezelfde onderscheiding met 85 th.

Het hoogste cijfer werd toegekend aan de 16-jarige Elise De Vliegher uit Stekene in de reeks van 16 tot 19 jaar. Zij won met 93 th. van de punten. Even gelukkig was Bruno De Lille uit Wevelgem met 83 punten.

De medaille van koning Boudewijn werd toegekend aan Elise De Vliegher.

26-03-1991