door © Koepelkrant FWH

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

Wij zijn trots u de nieuwe ZiZo te kunnen voorstellen. Het nummer bevat een artikel over de gemeenteraadsverkiezingen. Naast een interview met drie holebi-kandidaten wordt een overzicht gegeven van holebi’s (69 in ‘t totaal) die zich kandidaat stellen op alle democratische lijsten zowel voor gemeente-, provincieraad als districten.

Enkele in het oog springende holebi-kandidaten zijn: Alexander Van Bergen (acteur van Thuis), Marion Oprel (van Marianne van De Mol), Christophe Peeters (schepen personeelszaken Gent), Bruno De Lille (presentator Radio 2), Danny Pieters (kamerlid VU, professor KUL), Tom Lanoye (slagerszoon).

Aan de hand van uitspraken van Vlaams Blok verkozenen over holebi’s wordt er duidelijk gesteld dat ook holebi’s niet op het Blok mogen stemmen. ZiZo is te koop bij de dagbladhandelaar en kost 120 BEF. ZiZo verschijnt tweemaandelijks. Een proefnummer kan aangevraagd worden bij FWH.

Begin oktober brengt de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten in samenwerking met FWH een pocket uit over gemeentelijk holebi-beleid. Dat is ook het thema van het FWH-congres dat doorgaat in Gent op zaterdag 28 oktober. Iedereen welkom. Folder in bijlage.

Oktober 2000