door © Het Nieuwsblad

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

Humorologie en Radio 1 gaan samen op zoek naar nieuw humoristisch talent onder de naam Humorologieconcours 1996. De bedoeling is nieuw talent te ontdekken en te stimuleren, jonge groepen te promoten en het publiek warm te maken voor hedendaagse humor. De vorige edities wierpen vruchten af. Finalisten waren onder meer Kommil Foo, Walter Baele, Koen Venken en Bloedend Hart.

De zoektocht naar humortalent verloopt via preselecties. De 33 ingeschreven groepen kunnen zichzelf bewijzen op 19, 20 en 21 april. Vier regiogenoten wagen hun kans. Pirrewiet uit Gullegem doet dat met Even aandacht aub op vrijdag 19 april in jeugdhuis Jaddedoe in Desselgem. Samen met hem treden nog negen andere groepen voor het voetlicht.

Op zaterdag 20 april om 20 uur zijn drie Zuid-West-Vlamingen van de partij in jeugdhuis ‘t Arsenaal in Marke. Naast de Harelbeekse Irma Bilbao met Solistima is er Bruno De Lille uit Wevelgem met Allé Ali. Kortrijkzaan Peter Decroubele pakt uit met Mens en dier. Die avond zijn er nog acht andere kandidaten. Wie alle preselecties wil volgen kan op zondag 21 april om 18 uur naar Backstage in Gent. Daar staan nog eens elf kandidaten op de bühne.

De halve finales vinden plaats op 3 en 5 mei, respectievelijk in Centrum Netwerk Aalst (20 uur) en in het ontmoetingscentrum d’Iefte in Deerlijk (18 uur). Voor de finale moeten de overblijvende kandidaten naar het echte humorfestival op 31 mei in het Markse ontmoetingscentrum. Meer info: 056-22.69.42

16-04-1996