door WE © De Morgen

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

KVS / de bottelarij, de Brusselse schepen van Vlaamse aangelegenheden Bruno De Lille (Agalev) en het kabinet van Vlaams cultuurminister Paul Van Grembergen (Spirit) zijn overeengekomen om een mediastilte af te kondigen omtrent de problemen waarover de afgelopen dagen werd bericht (DM 10 en 11/12). Dat gebeurde gisteren na een vergadering op het kabinet.

“We hebben vooral het renovatiedossier besproken”, aldus De Lille. “Over de subsidiekorting werd er niets gezegd. Iedereen heeft er zijn standpunten over kunnen geven en er is afgesproken om in januari opnieuw om de tafel te gaan zitten. Maar we praten en dat was mijn eerste bedoeling.”

Dat KVS / de bottelarij nu in grote financiële onzekerheid verkeert door de demarches van de schepen, ontkent De Lille. “Momenteel stellen er zich geen problemen. Vanaf volgend seizoen kunnen die zich wel voor doen, maar zover laten we het niet komen.”

Bij KVS / de bottelarij wil men geen commentaar kwijt over de zaak. Op het kabinet klinkt het dat “men de betrokkenen enkele weken tijd gegeven” en “dat er met elkaar en niet over elkaar moet gepraat worden” .

12-12-2002