door © De Morgen

Het blijft reacties regenen op de getuigenis van de homoseksuele kandidaat-leraar David Degreef. De woordvoerder van het departement onderwijs van de Stad Brussel laat weten dat het schoolhoofd de kandidaat enkel om terughoudendheid en neutraliteit heeft gevraagd omdat hij zijn “persoonlijke seksuele geaardheid wou gebruiken om campagnes van verdraagzaamheid te voeren”. Groen wil dat de Stad Brussel de discriminerende houding van haar onderwijs-directie veroordeelt.

Volgens een persbericht beoogt het onderwijs van de Stad Brussel het opbouwen van een democratische gemeenschap, solidair en met respect voor iedereen en voor alle verscheidenheid. Geen enkele discriminatie, welke het ook zij, wordt getolereerd. De aanbeveling tot terughoudendheid ligt volgens de stad in lijn met de betrachting van neutraliteit, waar de leerkracht niet met elementen van zijn privéleven voor de klas naar voor komt (seksuele geaardheid, politieke of religieuze overtuiging, enz.). “Meer dan 4.400 leerkrachten van ons onderwijsnet gedragen zich zonder enig probleem naar deze regel”, aldus het persbericht.

(…)

Groen wil dat de Stad Brussel de discriminerende houding van haar onderwijs-directie veroordeelt. De partij had verwacht dat de dienst onderwijs de ‘homofobe houding van de directrice’ zou veroordelen, maar stelt vast dat ze die net toedekt. “Dit heeft niets met neutraliteit te maken”, zegt Bruno De Lille, Brussels parlementslid voor Groen en voorzitter van de commissie onderwijs in de VGC. “Net zoals je niemand kan vragen om te verbergen dat ze vrouw is of een kleurtje heeft, kan en mag je niet van mensen eisen dat ze verstoppen dat ze homo zijn.”

Het hele artikel vind je hier: http://www.demorgen.be/dm/nl/983/Nieuws/article/detail/1998279/2014/08/19/Kandidaat-leraar-wou-geaardheid-gebruiken-om-campagne-te-voeren.dhtml