door © VONDeling

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

MET LIEVEN BOEVE, STEFANIE CLAERHOUT, BRUNO DE LILLE, GUIDO KNOPS, WILFRIED NEUTJENS, DIDIER POLLEFEYT, LUC SELS, GRIET SMEETS, LINDA VAN HERCK EN MGR KOEN VANHOUTTE

Op het einde van een annus horribilis voor vele mensen veroorzaakt door covid-19, willen we graag enkele mensen uit verschillende sectoren aan het woord laten om wat persoonlijke en het liefst ook positieve boodschappen de kwetsbare wereld in te sturen. We koesteren ons graag in het verhaal van hoop dat Kerstmis uitdraagt en willen onze onderwijsmensen een hart onder de riem steken voor een nieuw jaar dat alleen maar beter kan worden.

We legden hen allemaal dezelfde drie vragen voor:

  • Welk positief nieuws heeft u in 2020 geraakt?
  • Wat betekent voor u Kerstmis in deze tijd?
  • Welke nieuwjaarswens hebt u voor mensen in het onderwijs?

Bruno De Lille Battaille

De nieuwe algemeen directeur van vzw Sint-Goedele Brussel sedert september 2020.

Positief nieuws in 2020

Voor mezelf is 2020 natuurlijk het jaar waarin ik als algemeen directeur van Sint-Goedele Brussel mocht beginnen. Het is mijn eerste job als al- gemeen directeur en ik heb niet echt een onderwijsverleden, dus ik keek toch benieuwd uit naar de reacties van de medewerkers op mijn komst. Gelukkig waren die erg fijn zodat ik me meteen heel erg welkom voelde. Corona zorgt natuurlijk voor veel droevige momenten en het feit dat we onze familie en vrienden niet of maar heel beperkt mogen zien, is reden genoeg voor mij om naar 2021 te verlangen. Maar toch zie ik ook mooie dingen. Hoe mensen elkaar niet loslaten bijvoorbeeld: hoe ouders, kinderen, vrienden en kennissen via apps, telefoontjes of gewoon even langslopen en aan het hek blijven staan … toch contact blijven houden, toch elkaar gezelschap blijven geven.

Betekenis van Kerstmis in deze tijd

Ik hou heel erg van de kerstdagen. Het samen feest vieren zullen we dit jaar moeten missen en dat is erg want het gebeurt niet zo vaak dat we met mijn ouders en alle kinderen, schoonkinderen en klein- kinderen samenzijn. Je beseft meteen weer hoe je sommige dingen voor te vanzelfsprekend neemt. Maar het kerstgevoel, die verbondenheid, die donkere sfeer die hoop geeft op betere tijden … dat blijf ik sowieso allemaal koesteren.

Nieuwjaarswens voor mensen in het onderwijs

Dat het allemaal goed komt. En dat we niet snel mogen vergeten wat voor een geluk we hebben dat we mensen hebben die we graag mogen zien. Ik wil de mensen in het onderwijs vooral heel erg be- danken voor de ongelooflijke moeite die ze hebben gedaan om ‘hun’ kinderen les te blijven geven, op niveau te houden, … Ze krijgen er niet altijd genoeg waardering voor, maar als algemeen directeur, als echtgenoot van een leraar én als ouder van een 17-jarige zoon zie ik elke dag hoe hard ze werken. Hou dat idealisme, die energie, dat vuur brandend en 2021 wordt een heel mooi jaar.

Het hele artikel lees je hier: http://www.vikom.be/sites/default/files/imce/vondeling_nr_36_-nov-dec_2020.pdf