Als Muntpunt feest viert dan ga ik graag een stukje taart mee-eten natuurlijk. Ik was blij als VGC-collegelid mee aan de wieg te mogen staan en ook vanuit het parlement blijf ik Muntpunt opvolgen en steunen. Het eerste jaar vloog voorbij, steeds meer mensen ontdekken Muntpunt en dat is een goede zaak. Het toont ook aan hoe groot de nood was.

Natuurlijk blijven er enkele aandachtspunten: het aantal bezoekers en ontleningen van de bibliotheek is nog niet zoals het moet zijn. Het is ook niet makkelijk: de concurrentie van internet, video on demand, e-readers enz… is groter dan ooit. De bibliotheek moet zichzelf dan ook blijven heruitvinden om ook in de 21ste eeuw de vinger aan de pols te blijven houden. Dat vraagt een volgehouden aandacht en engagement voor die bibliotheek zowel van de Muntpunt-ploeg als van de ondersteunende overheden.

Muntpunt moet volgens mij zijn uitstraling ook vaker dan vandaag gebruiken om andere Nederlandstalige initiatieven in Brussel beter bekend te maken. Er is hier een mooi podium gecreëerd, zorg er nu voor dat ook andere initiatieven voor het voetlicht komen te staan en trek niet altijd alle aandacht alleen naar Muntpunt toe.

Maar er is natuurlijk al enorm veel gebeurd tijdens dat eerste jaar en dus heb ik er alle vertrouwen in dat de werking zal blijven groeien, dat het aantal gebruikers zal blijven toenemen en dat de schoonheidsfoutjes zullen weggewerkt worden.

Proficiat, hiep hiep hoera en doe er nog maar vele vele jaren bij.