door adm © Bron: BELGA

Brussels parlementslid en VGC-lid Liesbet Dhaene (N-VA) vindt dat de Vlaamse Gemeenschapscommissie te weinig investeert in het wegwerken van de taalachterstand van anderstalige leerlingen. De 42,41 miljoen euro die de VGC als investering voor Onderwijs en Vorming opneemt in haar begroting gaat vooral naar de capaciteitsuitbreiding van het Brussels Nederlandstalig onderwijs.

Naast de uitbreiding van de capaciteit van het Brusselse Nederlandstalige onderwijs gaan de investeringen concreet naar modulaire containerklassen die gebruikt worden tijdens werken aan scholen of de financiering van een tweetalige onderwijsopleiding.

(…)

Bij oppositiepartij Groen betreuren ze nog steeds dat de capaciteit in Brussel, ondanks de inspanningen, tekortschiet. “We hebben net als de meerderheid het beste voor met het Brusselse Nederlandstalige onderwijs, maar we kunnen niet tevreden zijn zolang er kinderen zijn die niet terechtkunnen in een school waar ze heen willen gaan”, zegt VGC-lid Bruno De Lille. Het aandeel van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel blijft rond de 20 procent schommelen, liet VGC-collegelid Guy Vanhengel (Open Vld) weten.

Het hele artikel lees je hier: http://www.standaard.be/cnt/dmf20161216_02629812