door © Gazet van Antwerpen

>> I apologize but this text is only available in Dutch.

Voor de veertiende maal organiseerden Pro Arte ‘Juvenus en de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord een nationale voordrachtwedstrijd. Ook het stadsbestuur en de Culturele Raad verleenden hun medewerking terwijl twee financiële instellingen de kosten en de geldprijzen op zich namen. Het tornooi kende een heel hoog peil. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de deelnamevoorwaarden. Alleen die afgestudeerden van de voordrachtklas die grote onderscheiding behaalden mogen meedingen.

Toch ligt dat niveau niet steeds even hoog. Jury en publiek waren het er echter over eens dat de kandidaten dit jaar buitengewoon sterk waren. Toen Jo van Eetvelde als voorzitter van de jury bekendmaakte dat er onder de zes deelnemers “slechts” één eerste prijs en twee tweede prijzen toegekend werden was de teleurstelling dan ook groot.

De laureate van het tornooi is Katrien De Munck die afstudeerde in Waregem. Zij mag op een later tijdstip de prijs van 7.500 fr in ontvangst nemen. De twee tweede prijzen, elk goed voor 5.000 fr, gingen naar Bruno De Lille van de academie uit Kortrijk en naar Lokeraar Wim Annarel. De overige deelnemers waren: Bjorn Rzoska uit Lokeren, Peggy Roegist uit Eeklo en Beate Luyckx uit Beringen.

September 1991